Mieke van Wilderen

Kinesitherapeute vanaf 1999  gestudeerd in Parnas te Dilbeek

Bijkomende opleidingen:

  • Psychomotoriek volgens Hendrickx (KOH) vanaf 2001
  • Lymfedrainage (Vodder) vanaf 2003
  • Fasciatherapie (MDB) vanaf 2005
  • Bewegingspedagogie (Sherborne) vanaf 2006

Reeds tijdens mijn studie kinesitherapie voelde ik een voorliefde voor psychomotoriek, of dialoog tussen lichaam en geest.

Al snel leerde ik dat eenheid tussen doen en denken niet zo eenvoudig is dan het lijkt. Vaak ontstaan er blokkades (motorisch en/of psycho-emotioneel) tijdens onze  ontwikkeling vanaf baby tot volwassene en gedurende ons verdere leven.

Deze blokkades kunnen leiden tot beperkingen en/of pijn bij patienten in hun bewegingen, maar ook in hun voelen of/ en hun bewustzijnspatroon.Zo vervalt men vaak in dezelfde gedachten/gedragingen.

Het boeit me mateloos om mensen te begeleiden in hun evolutie naar meer optimaliteit, meer soepelheid van lichaam en geest, meer (innerlijke) rust.

Ik heb enkele jaren voornamelijk baby’s en kinderen (peuters, kleuters, tieners en pubers) behandeld. Wat later is mijn interessegebied verruimd naar volwassenen.

Gedurende de voorbije jaren heb ik alle gevolgde opleidingen geintegreerd tot één geheel met als rode draad de fasciatherapie.Ik ben gegroeid als therapeut dankzij deze studies maar op de eerste plaats als mens.

Fasciatherapie werkt steeds vanuit het potentieel van de patient, van wat hij/zij kan , niet vanuit de beperkingen. Fasciatherapie is een holistische behandelingsmethode waarbij lichaam en geest beiden aandacht krijgen en als eenheid benaderd worden. Het is ook daarom dat ik na mijn basisopleiding fascia , verder blijf  bijscholen om op de hoogte te blijven van deze nog steeds evoluerende methode.

 

Mieke geeft: