Sofie-Ann Bracke

RalitzaPhotography_PrintVersion_-90-2

Diploma’s :

  • Rechten, Universiteit Gent en Université Libre de Bruxelles, 1988
  • Buqi heling, 1992 en Taijiwuxigong, Londen, jaren ’90
  • Acupunctuur en Chinese Kruiden, Londen, 1997
  • Bemiddeling, Universiteit Antwerpen, 2011
  • Lichaamstaal, Antwerpen, 2011
 • Geweldloze Communicatie, Mechelen, 2012

Toen ik in de jaren ’80 besliste om rechten te studeren had ik het idee in mijn hoofd om mensen te helpen bij het oplossen van conflicten.

Na mijn studies merkte ik echter dat dit veel bureauwerk inhield en dat ik het moeilijk vond om elke dag stil te zitten.

Ik had iets nodig waarbij ik meer kon bewegen !

Tijdens mijn studies aan de universiteit had ik Taiji leren kennen. Ik vond dat fantastisch, die prachtig gecoördineerde bewegingen die van binnen in je lichaam heel veel in beweging brachten. Ik deed dat heel graag en de filosofie erachter vond ik fascinerend. Zozeer, dat ik in 1992 besloot om Chinese Geneeskunde te studeren. Ik heb me sindsdien verder bekwaamd in Acupunctuur, Buqi (energetische heling), Taiji, Taijiwuxigong (energetische oefeningen) en Chinese kruiden.

Wat ik evenwel miste, was het aspect “communicatie met anderen”. Ik had dan wel heel veel geleerd over gezondheid, lichaamsbewustzijn en een goede houding, maar ik voelde dat ik ook nood had aan een andere manier om met anderen om te gaan. Communicatie tussen mensen verloopt niet altijd even constructief en er zijn vaak onnodige conflicten, ook in mijn eigen leven.

De interesse om conflicten te kunnen oplossen was er nog steeds. Ik wilde leren om op een constructievere manier met mensen om te gaan. Ik ontdekte “Geweldloze Communicatie” en volgde een opleiding bij Pat Patfoort. De opleiding ” Bemiddeling” aan de Universiteit Antwerpen sloot daarbij aan, net zoals de training in lichaamstaal. Een goede communicatie gaat immers niet alleen om wat je zegt, maar ook om hoe je het zegt!

Voor mij vult dit alles elkaar mooi aan. Met Taiji (Wuxigong) en Chinese Geneeskunde leer je jezelf beter kennen. Geweldloze communicatie, bemiddeling en lichaamstaal helpen je dan weer om beter met anderen te communiceren.

Je kan bij mij terecht voor :