Vanessa De Smet

Jarenlang ben ik de wereld gaan ontdekken. Ik woonde op plaatsen in Spanje, China en Mongolië. Ik maakte een documentaire film in Cambodja, leerde terug stappen na een ongeval in Australië en reisde in een busje door de natuurparken in Noord-Amerika. Het waren 20 wondermooie en levendige jaren! Intussen woon ik terug in België. Hier ben ik gaan vertragen, verstillen en verzachten.

Ik ben gaan kijken naar wie ik echt ben, naar de patronen die bepalen hoe mijn leven eruit ziet, en hoe ik deze kan inschakelen. Ik heb geleerd de taal van mijn lijf weer te voelen, mijn verlangens te uiten en mijn grenzen te zetten. Mijn beste gids in deze reis was de kennis vanuit mijn opleiding als Psychoseksueel Somatische Therapeute, waarbij we kijken naar seksualiteit als levenskracht.

Intussen ben ik me nog verder aan het verdiepen in de wondere wereld van ons bekkengebied. Via de STREAM-training leer ik werken met littekenweefsel en pijn, zoals na een bevalling, ziekte, operatie of ongeval. Mijn interesse gaat ook naar de postpartum periode, het vierde trimester na de bevalling, en hoe we deze optimaal kunnen inplannen.

Heel welkom met al je vragen omtrent je relationele-, intimiteit- en seksualiteitsbeleving en om samen te kijken naar je bekkengebied, pijn, en/of littekens.

Opleidingen

  • STREAM, Scar Tissue Remediation & Healing Pelvic Pain ( Ellen Heed & Kimberly Johnson, USA, 2018)
  • PsychoSexual Somatics Therapy (Mike Lousada & Louise Mazanti, UK, 2016)
  • Consent Trainings with Dr. Betty Martin, UK, 2014
  • Sexological Bodywork/Somatic Sex Educator at the Somatic Institute of Sexology, UK, 2014.

Voor meer info :